Έξι μήνες και κάτι κράτησε η παρουσία του Ντουέιν Μπέικον στον Παναθηναϊκό. Λίγες ημέρες μετά από το δεύτερο σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε (την παραμονή του αγώνα με τον Κολοσσό για τα playoffs της Basket League) ο 27χρονος φόργουορντ αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό.

Όσα συνέβησαν στην προπόνηση της Τρίτης 25 Απριλίου με το περιστατικό σε βάρος συμπαίκτη του, αποτέλεσαν το αποκορύφωμα μιας συμπεριφοράς που είχε δημιουργήσει επανειλημμένως έντονους προβληματισμούς εντός του οργανισμού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο εξάμηνο της συνεργασίας των δύο πλευρών υπήρχαν άλλωστε κι άλλες αφορμές από τον 27χρονο φόργουορντ, όπως αυτή μετά από τον αγώνα με τη Μονακό πριν από ένα μήνα. Τότε που είχε ξενυχτήσει κι ενώ ακολουθούσε άλλο παιχνίδι, σε διαβολοβδομάδα της EuroLeague. Εκείνη τη χρονική στιγμή είχε επιβληθεί στον Ντουέιν Μπέικον πρόστιμο, το οποίο όμως εν συνεχεία ανεκλήθη.

Μετά από τον αγώνα με τον Κολοσσό, ο Χρήστος Σερέλης είχε πει στην κάμερα της ΕΡΤ πως εντός των προσεχών ημερών θα προέκυπτε νεότερη ενημέρωση για το θέμα, όπως κι έγινε. Με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να αποφασίζει πως προτιμότερο για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου είναι να αποχωρήσει άμεσα ο Ντουέιν Μπέικον.

Κι ας σημαίνει αυτό πως για το υπόλοιπο των playoffs της Basket League, ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με πέντε (αντί για έξι) ξένους.

Ο Ντουέιν Μπέικον έπαιξε 27 φορές στην EuroLeague με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχοντας 16.6 πόντους (με 29.7% στα τρίποντα), 3.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.3 λάθη ανά 30’50” συμμετοχής. Αντίστοιχα, στη Basket League είχε 13.1 πόντους (με 42.2% στα τρίποντα), 3.9 ριμπάουντ και 2.1 ριμπάουντ.