Κατά καιρούς έχουν υπάρξει φήμες για μεταγραφές που θα έκαναν πάταγο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Κάποιες από αυτές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και μεγάλοι αστέρες πάτησαν το χορτάρι των ελληνικών γηπέδων, άλλες έμειναν… απωθημένα.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου το 1980, οι φίλοι του Παναθηναϊκού αντίκρισαν ένα πρωτοσέλιδο που τους άφησε με… το στόμα ανοιχτό. Η εφημερίδα «Παναθηναϊκά Νέα» έκανε λόγο για επαφές του «τριφυλλιού» με τον 19χρονο τότε Μαραντόνα!

«Ο Μαραντόνα στόχος του ΠΑΟ», ένα πρωτοσέλιδο που ήταν αρκετό για να ενθουσιάσει τους φιλάθλους της ομάδας. Όπως μάλιστα ανέφερε το εν λόγω ρεπορτάζ, ο τότε πρόεδρος του ΠαναθηναϊκούΓιώργος Βαρδινογιάννης, ήταν έτοιμος να ολοκληρώσει την απόκτηση του Αργεντινού.

maradona_panathinaikos_1.jpg

«Έχουμε σοβαρές πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, κ. Γ. Βαρδινογιάννης, θα ‘κλείσει’ την μεταγραφή του ποδοσφαιρικού αυτού φαινομένου στο Σύλλογό μας!».

maradona_panathinaikos2.jpg

Τελικά, αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, αφού ο Μαραντόνα, παρά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, παρέμεινε για έναν χρόνο ακόμη στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, προτού μετακινηθεί στην Μπόκα Τζούνιορς το Φλεβάρη του 1981. Η συνέχεια της καριέρας του από εκεί κι έπειτα φυσικά γνωστή.

Δίχως αμφιβολία, όμως, αν το «τριφύλλι» είχε καταφέρει να ολοκληρώσει εκείνη την μεταγραφή, τότε η ιστορία μπορεί να είχε γραφτεί εντελώς διαφορετικά.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που το όνομα του Ντιέγκο συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό. Το 1994 είχε συμβεί ξανά κάτι ανάλογο. Ωστόσο ούτε τότε η μεταγραφή του στο «τριφύλλι» προχώρησε, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Χουάν Ραμόν Ρότσα, δεν έδωσε την συγκατάθεσή του. Μία αποκάλυψη που είχε κάνει ο ίδιος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

«Θυμάμαι σαν να ήταν χθες στο γραφείο του κ. Βαρδινογιάννη στην Αρματολών και Κλεφτών, που μου πέταξε πάνω στο τραπέζι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που είχαμε για την ομάδα, το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής του Ντιέγκο στον Παναθηναϊκό. Του είπα όχι γιατί δεν ήμουν ικανός να κουμαντάρω τον Ντιέγκο στο τέλος της καριέρας του, με πάρα πολλά προβλήματα, με ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο.
Ο Ντιέγκο κουβαλούσε σε όλη τη ζωή του ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο και το μόνο που θα έμενε θα ήταν ότι ο Ντιέγκο θα είχε φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Εγώ όμως δεν ήθελα να δω τον Ντιέγκο στο τέλος του. Να μην μπορεί να συμμετάσχει στις προπονήσεις και να έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της ικανότητάς του στο γήπεδο. Γι’ αυτό είπα στον πρόεδρο ότι θα ήταν καλύτερα να μην έρθει».