Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την εικόνα των Μπακς στην άμυνα στην ήττα από τους Ρόκετς, λέγοντας ότι το Μιλγουόκι πρέπει να βελτιωθεί άμεσα.

Οι Μπακς γνώρισαν την ήττα με 112-108 από τους Ρόκετς στο Χιούστον παρά την 48αρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό που προβλημάτισε ωστόσο περισσότερο το Μιλγουόκι – αλλά και τον «Greek Freak» – ήταν η εικόνα των Μπακς στο πρώτο μέρος, όπου βρέθηκαν ακόμα και στο +21.

Ο Γιάννης αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα μετά το ματς και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την εικόνα των «Ελαφιών» στην άμυνα στο πρώτο μέρος.

«Η επίθεση θα είναι εκεί που πρέπει κάποια βράδια και κάποια άλλα δεν θα είναι. Η άμυνα όμως είναι θέμα προσπάθειας. Πρέπει να είναι εκεί. Και, αμυντικά, δεν ήμασταν εκεί που έπρεπε. Δεν υπήρχε περηφάνια. Οι αντίπαλοί μας απλώς έκαναν μπασίματα, πήγαιναν στο «ζωγραφιστό», δίναμε υπερβολικές βοήθειες και αφήναμε ελεύθερα τρίποντα, επιθετικά ριμπάουντ. Δεν υπήρχε τίποτα» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης, για να προσθέσει στο ίδιο ύφος:

«Αυτό δεν ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς. Δεν είμαστε αυτοί. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Στην τρίτη περίοδο ήμασταν καλύτεροι, στην τέταρτη περίοδο το ίδιο. Πήραμε και τα δύο αυτά δωδεκάλεπτα. Παλέψαμε. Κάναμε πιο δύσκολη την δουλειά των Ρόκετς, κάναμε αλλαγές, μαρκάραμε από μπροστά στο post, βάζαμε χέρια στις μπάλες, τους το κάναμε δύσκολο, παλεύαμε για τα ριμπάουντ. Αυτοί είμαστε πραγματικά.

Στο πρώτο μέρος δεν τα κάναμε όλα αυτά και αυτό δεν είναι καλό, επειδή αυτή την περίοδο παίζουμε ένα μπάσκετ – ειδικά αμυντικά – που δεν είμαστε εμείς. Πρέπει να βελτιωθούμε. Για να νικήσουμε πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν γίνεται να στηριζόμαστε στην επίθεσή μας και να περιμένουμε να σκοράρουμε 130, 140 πόντους κάθε βράδυ. Δεν θα γίνει δουλειά έτσι».