Μπορεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ν’ αποχώρησε με πόνους στο γόνατο και με ανησυχία, όμως, ο Ρόδρι κατάφερε να προσθέσει ακόμα έναν σπουδαίο τίτλο στη συλλογή του για το 2023. Και μάλιστα, ήταν εκείνος που ξεχώρισε στο τουρνουά στη Σαουδική Αραβία. Θα του μείνει αξέχαστος ο χρόνος που αποχωρεί σε μερικές μέρες…

Ο Ισπανός χαφ είναι εκείνος που έστειλε την Μάντσεστερ Σίτι στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, με τη μορφή που το παρακολουθήσαμε στο φινάλε του 2023.

Από το καλοκαίρι του 2025 το τουρνουά θα έχει πολύ διαφορετικό format, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Με το γκολ του στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ίντερ, ο Ρόδρι ανέβασε τη Σίτι πρώτα στην κορυφή της Ευρώπης κι έπειτα βοήθησε για να κατακτηθεί και η κορυφή του κόσμου.

Στο ματς με τη Φλουμινένσε μπορεί να μη σκόραρε, μπορεί ν’ αποχώρησε με τραυματισμό, αλλά αυτό δεν του στέρησε το τρόπαιο και την ατομική διάκριση! Και φέτος… γέμισε απ’ αυτά!

Αναδείχθηκε Πρωταθλητής Αγγλίας, Ευρώπης, Κυπελλούχος Αγγλίας, κατέκτησε το UEFA Super Cup, ενώ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, έφτασε και στον θρίαμβο στο Nations League.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι επιδόσεις του ήταν τέτοιες που του χάρισαν ατομικές διακρίσεις, τις οποίες αξίζει πέρα ως πέρα. Δεν θα είναι τυχαίο, μάλλον, το γεγονός πως όποτε απουσιάζει από τα πλάνα του Πεπ, οι «πολίτες» γνωρίζουν μονάχα ήττες!

Ο Ρόδρι συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, αναδείχθηκε κορυφαίος του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ήταν και παρών στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης. Επίσης, ήταν ο κορυφαίος του Nations League, ενώ, το βράδυ της Παρασκευής βραβεύτηκε και ως ο καλύτερος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Ρόδρι, σταμάτα, τα έχεις πάρει όλα!!!