Πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League κάνει απόψε (22:00) η ΑΕΚ, καθώς αντιμετωπίζει στο Άμεξ την Μπράιτον. Στόχος της Ένωσης είναι μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα, απέναντι στη φορμαρισμένη αγγλική ομάδα.
Το έργο της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα είναι δύσκολο, ειδικά λόγω των σημαντικών απουσιών στην άμυνα. Η ΑΕΚ θα παραταχθεί στο Άμεξ χωρίς το βασικό της αμυντικό δίδυμο, καθώς Βίντα και Μουκουντί αντιμετωπίζουν προβλήματα κι έμειναν στην Αθήνα. Ωστόσο, ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει καλά από απουσίες και θα προσαρμόσει τα πλάνα του, έχοντας πίστη στο ρόστερ του και το αγωνιστικό του πλάνο.
Η Μπράιτον ετοιμάζεται να δώσει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία της και όλη η πόλη ζει στον ρυθμό του. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και πηγάζει και από την έως τώρα πορεία της ομάδας στην Premier League, με αποκορύφωμα το «διπλό» μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» το Σάββατο με 3-1. Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο.

Τα πλάνα των ενδεκάδων
Ο Ματίας Αλμέιδα θα κάνει αρκετές αλλαγές στην άμυνα, θέλοντας να καλύψει τις απουσίες, με τον Μήτογλου να έχει παρτενέρ τον Σιμάνσκι ή τον Χατζισαφί. Στο πρώτο σενάριο στα χαφ με τον Γιόνσον θα παίξει ο Γαλανόπουλος, ενώ στο δεύτερο, ο Μοχαμαντί θα παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αριστερά στα χαφ, Πινέδα ή Τσούμπερ διεκδικούν μια θέση, δεξιά θα αγωνιστεί ο Άμραμπατ και Αραούχο, Πόνσε στην επίθεση, μιας και ο Λιβάι δύσκολα θα ξεκινήσει.

ΜΠΡΑΪΤΟΝΣτιλ, Φέλτμαν, Ντανκ, Φαν Χεκ, Λάμπτεϊ, Γκρος, Νταχούντ, Φέργκιουσον, Λαλάνα, Μιτόμα, Γουέλμπεκ.

ΑΕΚΣτάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Πινέδα, Αραούχο, Πόνσε.