ΑΕΚ-Ανόρθωση: Τα αδέλφια που φόρεσαν και τις δύο φανέλες (pics&vids)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Καθημερινές προσφορές στο Παγκόσμιο*, 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα, 600+ Μακροχρόνια ειδικά!

Ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ανόρθωση έχει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Mε αφορμή αυτό το Balla θυμάται την ιστορική περίπτωση αδελφών ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τις φανέλες και των δύο ομάδων.

Επιμέλεια: Τάσος Θεοδώρου

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ-Ανόρθωση: Μία κόντρα με τη δική της ιστορία! 

Ανόρθωση-ΑΕΚ: Το ντέρμπι μέσα από ονόματα και αριθμούς (Pics)

ΑΕΚ – Ανόρθωσις: Ένα ζευγάρι με τη δική του ιστορία

ΑΕΚ-Ανόρθωση, η ιστορία όλη…

ΑΕΚ-Ανόρθωση: Μία κόντρα με τη δική της ιστορία! Οι 8+1 φορές των δύο ομάδων (Αφιέρωμα)

Πρόκειται για τους Νίκο και Άντρο Παναγιώτου με καταγωγή τη Μηλιά Αμμοχώστου, οι οποίοι συνέδεσαν το όνομα της οικογένειας τους με την πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος της Ανόρθωσης στην προσφυγιά και την επιστροφή της «Κυρίας» στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Τα δύο αδέρφια εγκαταστάθηκαν μετά την εισβολή στη Λάρνακα και την Αραδίππου. Μετά τις ημέρες δόξας τους στο «Α. Παπαδόπουλος» ο κάθε ένας πήρε το δρόμο του σε ομάδες της περιοχής.

Πρώτος ο Άντρος το 1996 πήρε μετεγγραφή στην τότε νεοσύστατη ΑΕΚ και φόρεσε τα κιτρινοπράσινα για ένα χρόνο. Από την άλλη ο Νίκος μετά από 17 χρόνια παρουσίας του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Αμμοχώστου και σε μια περίοδο διοικητικής και αγωνιστικής κρίσης, έφυγε από το «Α. Παπαδόπουλος» με το τέλος της περιόδου 2003-04 για να καταλήξει στο ΓΣΖ και στην ΑΕΚ. Εκεί έμεινε για ένα χρόνο.

Παρά την προσφυγιά τους και παρά το… Ανορθωσιάτικο αίμα που ρέει στις φλέβες τους, τα δύο αδέρφια τίμησαν το ψωμί τους και κέρδισαν την εκτίμηση του κόσμου και της ΑΕΚ και αυτό αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα απάντησης σε όσους συνεχίζουν να σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στις δύο πλευρές και να φτάνουν σε ακρότητες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Παναγιώτου, γιος του Νίκου, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2014 από την ΑΕΚ, ενώ βρέθηκε στο δυναμικό της Ανόρθωσης το 2016.

Οι ιστορικές στιγμές του 1995 στην Ανόρθωση με σφραγίδα των αδελφών Παναγιώτου:

Ο Νίκος και ο Άντρος στην Ανόρθωση και στην ΑΕΚ:

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ