Σ. Πουρσαϊτίδης στο Balla: «Υπολογίσημη ομάδα στην Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ»

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 1.000.000€ εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στο Μπερναμπέου μετά από 5 χρόνια και το Balla δεν θα μπορούσε να μην έχει την άποψη του Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε στο Balla:

Καλησπέρα Σάββα. Πως κρίνεις τη φετινή πορεία των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη;

«Πλέον το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Aρκετές ομάδες έχουν μπει στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων και σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ είναι ο πρωτοστάτης με πολύ καλές πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζω να το πετύχει και φέτος. Έχει κάνει άλματα προόδου γενικά το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και έτσι βλέπουμε σχεδόν κάθε χρόνο ομάδες μας να βρίσκονται σε ευρωπαϊκούς ομίλους».

Πλέον βλέπεις τα πράγματα από την άποψη του προπονητή. Που οφείλεται πιστεύεις αυτή η άνοδος;

«Πλέον οι ομάδες σε ευρωπαϊκούς αγώνες και ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια είναι κυρίαρχες στον τρόπο του παιχνιδιού τους. Και στα εκτός έδρας παιχνίδια βλέπουμε εξίσου ότι είναι ομάδες που διεκδικούν ένα καλό αποτέλεσμεσα και δεν ταμπουρόνονται πίσω για να κλέψουν το παιχνίδι».

Πέντε χρόνια μετά τη θρυλική σας πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στο Μπερναμπέου…

«Είναι ξεχωριστό παιχνίδι αυτό από το προηγούμενο. Τότε ήταν ένα παιχνίδι με στόχο ποιος θα περάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σήμερα είναι μία πρεμιέρα για τους ομίλους και τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον ΑΠΟΕΛ καθώς παίζει απέναντι στον κάτοχο του τροπαίου».

Πως πιστεύεις ότι θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ τη Ρεάλ στην Ισπανία;

«Πιστεύω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει με κλειστή άμυνα να περιορίσει την ανάπτυξη της Ρεάλ και με σωστό ανασταλτικό παιχνίδι να πάρει ένα καλό αποτέλεμα. Μέσα στο Μπερναμπέου δεν είναι εύκολο να επιτεθείς και φυσιολογικά θα υπάρξει ο φόβος που θα ωθήσει το αμυντικογενές παιχνίδι».

Ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει άλλο ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την Λυών. Συπτωματικά ήταν η ομάδα που αποκλείσατε πριν πάτε στο Μπερναμπέου…

«Ο Απόλλωνας είναι εξίσου μία πολυ καλή ομάδα, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν έχει την εμπειρία του ΑΠΟΕΛ, αλλά έχει εξίσου καλή ομάδα και ενθουσιασμό. Σίγουρα για να ελπίσει σε κάτι καλύτερο θα πρέπει τα παιχνίδια μέσα στην Κύπρο να τα διεκδικήσει με στόχο μόνο τους τρεις πόντους. Μόνο έτσι αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση».

Βλέποντας το σημερινό ΑΠΟΕΛ, υπάρχει κάτι που θα άλλαζες στην τότε ομάδα;

«Δεν το πιστεύω αυτό. Αν κάποιος πρέπει να ζηλέψει κάτι από κάποιον, τότε είναι η σημερινή ομάδα από εκείνη την ομάδα που πήγε στους οκτώ. Υπάρχει ενθουσιασμός, υπάρχει εξίσου καλή ομάδα, όμως θεωρώ ότι είναι δύσκολο να επαναληφθεί ο άθλος εκείνης της εποχής. Δεν είναι βέβαια ακατόρθωτο αυτό καθώς ο ΑΠΟΕΛ έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια μία πολύ καλά υπολογίσημη ομάδα στην Ευρώπη».

Τάσος Θεοδώρου

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ