Εκπληκτική, ανεπανάληπτη στιγμή, φοβερή Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ, απέκλεισε ομάδα που την ξεπερνά συνολικά… 68 θέσεις. Υπερήφανος ο Τζορτζ Ελοκόμπι για τους ποδοσφαιριστές του, συνεχίζει στο Κύπελλο Αγγλίας μία ομάδα της 6ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου!
Τεράστια επιτυχία, απίθανη πρόκριση, μία ακόμη ιστορία από αυτές που συνηθίζει να μας παρέχει το εκπληκτικό FA Cup, που συνιστά τον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.
Η Μέιντστοουν της 6ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, η οποία αγωνίζεται στη National League South, υποδέχθηκε την Στίβενεϊτζ. Μία εξαιρετική ομάδα, που συμμετέχει στη League One, βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί ξεκάθαρα την άνοδό της στην Championship, μέσω των play off.
Η Στίβενεϊτζ διαθέτει έναν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή, τον Στιβ Έβανς, όμως κάθε εμπειρία και κάθε πρόβλεψη στον εν λόγω θεσμό, πάνε… περίπατο. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 και συνεχίζουν στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με το «ξέσπασμα» στο φινάλε να είναι επικό.
Ο προπονητής της ομάδας, Τζορτζ Ελοκόμπι, γνωστός στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό από τη θητεία του στη Γουλβς, δεν σταμάτησε να αγκαλιάζει τους συνεργάτες του και ολόκληρος ο πάγκος, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ λογικό… Ακριβώς 68 θέσεις χωρίζουν τις δύο ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά τι σημασία έχει; H Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ τα κατάφερε!