Γ. Σκουλιάς στο Balla: «Όταν δουλεύεις σωστά θα ανελιχθείς»

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Καθημερινές προσφορές στο Παγκόσμιο*, 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα, 600+ Μακροχρόνια ειδικά!

Για την προπονητική και τις φιλοδοξίες του μίλησε στο Balla ο Γιώργος Σκουλιάς.

Ο νεαρός προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στον Απόλλωνα Λυμπιών ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διετέλεσε παίκτης και προπονητής στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Την περσινή σεζόν η ομάδα του Απόλλωνα κατέκτησε το κύπελλο ΑΠΟΕΣΠ και ολοκλήρωσε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ την λήξασα περίοδο οι στόχοι που τέθηκαν απομακρύνθηκαν και η ομάδα κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Το Balla επικοινώνησε με τον κύριο Σκουλιά ο οποίος μας μίλησε για το κεφάλαιο της προπονητικής που άνοιξε την τελευταία διετία στην καριέρα του.

Ποιές δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας προπονητής στις μικρές κατηγορίες;

«Το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των ομάδων κυρίως στις μικρές κατηγορίες καθως υπάρχει ταλέντο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές»

Είναι εύκολο να αναδειχθεί το έργο ενός προπονητή στις μικρές κατηγορίες για να ανελιχθεί;

«Όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και μπορεί ένας προπονητής να δουλέψει σωστά, ναι, μπορεί να ανελιχθεί»

Στις μικρές κατηγορίες συνήθως βλέπουμε παιχνίδι δύναμης παρά τακτικής. Αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια;

«Ο τρόπος παιχνιδιού πλέον έχει αλλάξει και στις μικρές κατηγορίες. Έχει μπει και η τακτική και τα συστήματα περισσότερο στο παιχνίδι. Τα παιχνίδια είναι δυνατά και κρίνονται πλέον στις λεπτομέρειες».

Σε προσωπικό επίπεδο τι φιλοδοξίες έχεις;

«H προπονητική με ενδιεφέρει και θέλω να είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου γιατί είναι κομμάτι από τη ζωή μου και σίγουρα θέλω να πάρω τις ευκαιρίες μου και να δουλέψω ως προπονητής»

Είδαμε αρκετούς Κύπριους προπονητές να ξεχωρίζουν φέτος (Λ.Λουκά, Μαρτίδης, Δαμιανού, Λοΐζου). Πιστεύεις ότι γενικά έχουν υποτιμηθεί οι Κύπριοι προπονητές; Υστερούν σε κάποιους τομείς;

«Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογοι Κύπριοι προπονητές και στην πρώτη κατηγορία αλλά και στις μικρές κατηγορίες. Ναι υποτιμήθηκαν οι Κύπριοι προπονητές όπως και οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Τα τελευταία χρόνια παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες από τις ομάδες και έχουμε επιτυχίες από Κύπριους προπονητές. Το ιδανικό για κάποιο προπονητή θα ήταν να έχει παραστάσεις από καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Έχεις συνδέσει το όνομά σου με τον Απόλλωνα

«Ο Απόλλων Λυμπιών είναι ένα ιστορικό σωματείο και θα είναι πάντα στην καρδιά μου»

 

BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ