Από πού θα έρθει η επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; (vid)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

Πιθανότατα από το Ισραήλ και την εταιρεία StoreDot, η οποία έχει αναπτύξει καινοτόμες μπαταρίες που μπορούν να φορτίζουν πλήρως σε πέντε λεπτά! 

Η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναπτύσσεται ραγδαία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά μειονεκτήματα, που σχετίζονται κυρίως με την αποθήκευση της απαραίτητης ενέργειας για τη λειτουργία των ηλεκτρικών κινητήρων, να έχουν εν μέρει λυθεί.

Τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πλέον ικανοποιητική αυτονομία, που ποικίλει από τα 250 έως τα 600 χιλιόμετρα, λογικό βάρος και εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων –παρά την ύπαρξη των βαριών και ογκωδών μπαταριών.

Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόσχωμα στην ευρεία διάδοση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, είναι ο χρόνος φόρτισής τους. Σήμερα, σε οικιακή παροχή αυτός είναι μεταξύ 5 και 10 ωρών, ενώ μέσω υψηλής έντασης φορτιστών σε οικιακό η δημόσιο δίκτυο, ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί, όχι όμως κάτω από τη μια ώρα.

Το πρόβλημα αυτό, μαζί με πολλά ακόμα, έρχεται να λύσει η νέα τεχνολογία κατασκευής μπαταριών που αναπτύσσει η ισραηλινή εταιρεία StoreDot με την ονομασία Flash Battery. Αντίθετα με τις ευρύτατα διαδεδομένες σήμερα μπαταρίες ιόντων λιθίου, που χρησιμοποιούνται τόσο από την αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και από τις εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών και πληροφορικής, στις Flash Battery χρησιμοποιούνται νανοϋλικά και οργανικές ενώσεις στις πλάκες αποθήκευσης ενέργειας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι φιλικές με το περιβάλλον, λιγότερο εύφλεκτες, ενεργειακά πιο σταθερές και με ικανότητα πλήρους φόρτισης σε μόλις πέντε λεπτά. Σε αυτό το χρόνο, θα είναι ιικανές να εξασφαλίζουν αυτονομία που θα φτάνει στα 480 χιλιόμετρα κίνησης. Με αυτά τα δεδομένα, οι Flash Battery φαντάζουν ως το «αυγό του Κολόμβου» για την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Η StoreDot υπόσχεται ότι εμπορικά εκμεταλλεύσιμες μορφές των πρωτοποριακών μπαταριών της θα είναι έτοιμες σε τρία χρόνια από σήμερα και εντείνει την προσπάθειά της για συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές, ώστε να επιταχύνει την εξέλιξή τους.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, το ελαφρά μεγαλύτερο κόστος κατασκευής αυτού του τύπου μπαταριών μπορεί να αποσβεστεί πολύ εύκολα από την αύξηση του όγκου των παραγόμενων μονάδων. Η οποία, αν όντως όλα είναι όπως τα παρουσιάζει η StoreDot, μάλλον θα είναι εκθετική και θα δώσει το «άγγιγμα του Μίδα» στους Ισραηλινούς, που θα δουν την εταιρεία τους να εκτινάσσεται στην κορυφή των πιο σημαντικών προμηθευτών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ταυτόχρονα, μπαταρίες με τέτοια χαρακτηριστικά θα επιφέρουν επανάσταση όχι μόνο στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και στη χρήση προσωπικών ψηφιακών συσκευών, όπως είναι οι υπολογιστές και τα τηλέφωνα. 

Πηγή:Gazzetta.gr

ΒΕΤ ΟΝ ALFA: Παίξε τώρα και ONLINE με €5 Bonus εγγραφής χωρίς κατάθεση