Μια τοιχογραφία – έργο τέχνης για τον Κρόιφ (pic, vid)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

Τα αποκαλυπτήρια μιας τοιχογραφίας αφιερωμένης στον Γιόχαν Κρόιφ έγιναν την Τρίτη στη γειτονιά που μεγάλωσε ο θρύλος του ποδοσφαίρου. 

Έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, ουδείς έχει ξεχάσει τον «Ιπτάμενο Ολλανδό». Ο Άγιαξ αποφάσισε να δώσει το όνομα του Κρόιφ στο γήπεδό του, ωστόσο είναι οι πράξεις λατρείας των απλών ανθρώπων, των θυαμαστών του μεγάλου αρτίστα της μπάλας αυτές που συγκινούν ιδιαίτερα.  

Τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας, ύψους 13 μέτρων, στην γειτονιά Μπέτοντορπ του Άμστερνταμ, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κρόιφ, έγιναν σε συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσία της συζύγου του μεγάλου Ολλανδού, Ντάνι, και του δημάρχου της ολλανδικής πρωτεύουσας, Έμπερχαρτ Φαν ντερ Λάαν.

Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Πάουλο Κονσεντίνο χρειάστηκε 11 μέρες για να ολοκληρώσει το δημιούργημά του, έχοντας βοήθεια από νέους της γειτονιάς.

Η τοιχογραφία βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το παλιό γήπεδο του Άγιαξ, «Ντε Μέιρ», σε κτίριο στην διασταύρωση των οδών «Άνφιλντ» και «Γουέμπλεϊ»…

Μετά την κατεδάφιση του γηπέδου, στο οποίο έγραψε στιγμές δόξας ο Κρόιφ, οι γύρω δρόμοι πήραν τα ονόματα σταδίων όπου γράφτηκαν μυθικές σελίδες της ιστορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου… 

Πηγή:SDNA.GR