Πόσα παίρνουν οι ομάδες της Formula1 για το 2017; (pic)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

Τα ποσά που θα λάβουν οι ομάδες το 2017 δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τη Ferrari να… καρπώνεται τα περισσότερα.

Τι κι αν η Ferrari δεν πανηγύρισε ούτε νίκη πέρυσι και τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα; Τα έσοδα ήταν πολλά για τη Scuderia, ώστε να βρεθεί στην κορυφή, όσον αφορά τη λίστα με τα ποσά που θα λάβουν οι ομάδες κατά τη διάρκεια του 2017. Αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα motorsport.com και το Autosport, με τα ποσά να προκαλούν… ίλιγγο!

Τα αποτελέσματα προκύπτουν, αφού έχουν υπολογιστεί παράγοντες, όπως η απόδοση τα προηγούμενα χρόνια, τα αποτελέσματα της περασμένης σεζόν, καθώς και ξεχωριστές συμφωνίες, που έχουν κάποιες ομάδες, όπως η ομάδα του Μαρανέλο… καρπώνεται ένα μπόνους ως η πιο ιστορική ομάδα της Formula1, αλλά και ως πολλάκις νικήτρια του τίτλου στους κατασκευαστές.

Το τελευταίο μπόνους λαμβάνουν και οι Mercedes, Red Bull, McLaren, τη στιγμή που η Williams παίρνει επιπλέον χρήματα ως μπόνους κληρονομιάς. Η… σούμα, λοιπόν, βγάζει 180 εκατομμύρια δολάρια για τη Ferrari, 171 για τη Mercedes, 161 για τη Red Bull και 97 για τη McLaren.

Ωστόσο, παρά την πρωτιά, οι κόκκινοι του Μαρανέλο παρουσίασαν απώλειες 9%, σε σύγκριση με το 2016, ενώ τα «ασημί βέλη» έμειναν σταθερά, με «κόκκινους ταύρους» και ομάδα του Γουόκινγκ να παρουσιάζουν κέρδη. Το ίδιο έπραξαν και οι Force India, Toro Rosso, με τις Williams, Renault και Sauber να βλέπουν, επίσης, τα έσοδά τους να παίρνουν τον… κατήφορο.

Όσο για τη Haas, δεν υπολογίζεται κάποια διαφορά, καθώς πέρυσι ήταν μόλις η πρώτη σεζόν της στο σπορ. Στο σύνολο έχουμε έσοδα 940 εκατομμύρια δολάρια από 965 που είχαμε πέρυσι, κάτι που σημαίνει μείωση κατά 3,5%. Από εκεί και πέρα, να εξηγήσουμε λίγο το πώς υπολογίζονται τα ποσά.

Η Στήλη 1 υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο της κατάταξης κάθε ομάδας τα δύο από τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο μοιράστηκε ίσα σε όλες τις ομάδες, που πήραν από 36 εκ. δολάρια, με εξαίρεση τη Haas, η οποία όπως είπαμε έχει… ξοδέψει μόλις μία χρονιά στην F1. Η Στήλη 2 αφορά την κατάταξη της κάθε ομάδας το 2016.

Σε περίπτωση που είχαμε 11 ομάδες, τότε στη δεύτερη στήλη θα πληρώνονταν μόνο οι δέκα. Αφού συμψηφιστούν οι δύο στήλες, βγαίνει το ποσό που θα έπαιρναν καθαρά οι ομάδες για να προστεθούν στη συνέχεια τα μπόνους. Με άλλα λόγια, από τα 940 εκ. δολάρια, που είναι τα συνολικά έσοδα, τα 649 είναι αυτά που παίρνουν καθαρά οι ομάδες, με τις πέντε πρώτες ομάδες να λαμβάνουν συνολικά ως μπόνους 291 εκ. δολάρια.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και ότι η Ferrari λαμβάνει τα περισσότερα μπόνους από κάθε άλλη ομάδα, 68 εκ. δολάρια ως η πιο ιστορική ομάδα του σπορ και 35 για τους τίτλους που έχει πανηγυρίσει, με τα 180 να σημαίνουν ότι… καρπώνεται το 1/5 του συνολικού ποσού των εσόδων.

Αναλυτικά τα έσοδα του 2017 ανά ομάδα

* Τα στοιχεία είναι στρογγυλοποιημένα

** Long Standing Team (Μεγαλύτερη Παρουσία Ομάδας)

*** Championship Constructor Bonus (double champions) (Μπόνους Τίτλου Κατασκευαστών, από 2 και άνω)

**** Heritage Bonus (Μπόνους Κληρονομιάς)

***** Η Haas δεν έχει έσοδα στη Στήλη 1 μέχρι να ολοκληρωθεί η δεύτερη σεζόν της (2017)

Πηγή:Gazzetta.gr

ΒΕΤ ΟΝ ALFA : Παίξε τώρα και ONLINE με 100% Bonus κατάθεσης μέχρι €100 Ευρώ