Αυτόνομο Παγκόσμιο ρεκόρ το NIO EP9 (vid)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

Η NextEV έγινε γνωστή το 2016 μετά τα εντυπωσιακά ρεκόρ της στο Νίρμπουργκρινγκ και Πολ Ρικάρ από το ηλεκτρικό  supercar παραγωγής NIO EP9 των 1.360 ίππων. Το 2017 συνεχίζει το σερί των εντυπωσιακών ρεκόρ, σπάζοντας αυτή τη φορά το ρεκόρ αυτόνομης οδήγησης δίχως οδηγό στην πίστα του Ώστιν. 

Για αυτό ακριβώς το σκοπό η ΝΙΟ, εξέλισει τις αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης σε εκτεταμένες δοκιμές στην πίστα του Ώστιν στο Τέξας από όπου μας έρχεται και αυτό το εντυπωσιακό από κάθε πλευρά βίντεο με το NIO EP9 να σπάει το ρεκόρ αυτόνομης οδήγησης δίχως οδηγό. 

Η NextEV είναι μια πολύ δραστήρια εταιρία υψηλής τεχνολογίας η οποία σκοπεύει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην ήδη πολύ γνωστή Tesla. Με σοβαρές στρατηγικές κινήσεις βελτιώνει συνεχώς τις τεχνολογίες τις οποίες χρησιμοποιεί, συμμετέχει στο πρωτάθλημα e-formula και αναπτύσσει προχωρημένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης στ’ αυτοκίνητα της. Σε αυτό το πλαίσιο πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια δοκιμών αυτονόμης οδήγησης, έσπασε το ρεκόρ για αυτόνομο όχημα στην πίστα του Ώστιν στο Τέξας.

Το ΝΙΟ ΕΡ9 ανέπτυξε στη συγκεκριμένη περίπτωση ταχύτητα 257 χλμ./ώρα κα αναδείχθηκε ως το ταχύτερο, αυτόνομο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Ταυτόχρονα, έσπασε με χρόνο 2.11.300 το ρεκόρ πίστας για ηλεκτροκίνητα οχήματα με οδηγό! Οι εξωπραγματικές επιδόσεις του κινέζικου μοντέλου οφείλονται στην συνύπαρξη τεσσάρων state-of-the-art ηλεκτροκινητήρων, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 1.360 ίππους με τη ροπή να φτάνει το εξωπραγματικό νούμερο των 646 kgm!. Tο NIO EP9 επιταχύνει 0-100 km/h σε 2,7”, το 0-200 km/h σε 7,1” για να φτάσει τελικά τα 312 km/h. Οι μπαταρίες του φορτίζονται σε 45 λεπτά και η αυτονομία του αγγίζει τα 426 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε πως η ενεργή ανάρτηση διατηρεί το αμάξωμα πάντα παράλληλο προς το έδαφος ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που προδίδουν κάθετη φόρτιση 2.5 τόνων στα 240 χλμ/ώρα! Να σημειώσουμε πως η τιμή των 2.5 τόνων είναι η διπλάσια από αυτήν ενός μονοθεσίου Formula 1, όπως ισχυρίζεται η NextEV.

Η ΝΙΟ σχεδιάζει να κατασκευάσει μόνον δώδεκα μοντέλα ΕΡ9, τα μισά από τα οποία έχουν προπωληθεί ήδη σε Κινέζους πολυεκατομμυριούχους. Η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει και ένα κανονικό ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής το 2018 στην Κίνα, το οποίο θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια αργότερα και στην Ευρώπη σε εντυπωσιακή τιμή και με τεράστια για τα σημερινά δεδομένα αυτονομία.

Δείτε το video!

ΒΕΤ ΟΝ ALFA : Παίξε τώρα και ONLINE με 100% Bonus κατάθεσης μέχρι €100 Ευρώ