Ποια ομάδα της Bundesliga εμπνέει ο Σουμάχερ;

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

Η Formula 1 αποτελεί ένα ατομικό άθλημα, ωστόσο η ομάδα – έκπληξη της γερμανικής Bundesliga ακολουθεί τη φιλοσοφία του Μίκαελ Σουμάχερ για να πετύχει τους στόχους της. 

Μπορεί ο Μίκαελ Σουμάχερ να είναι πρότυπο για μία ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία μάλιστα ανήκει και στη…Red Bull; Και όμως αυτό συμβαίνει με την ομάδα της Λειψίας, που συμμετέχει στη γερμανική Bundesliga και φέρει την ονομασία Red Bull, καθώς έχει εξαγοραστεί από την αυστριακή εταιρεία παραγωγής ισοτονιών ποτών.

Ο Γερμανός επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 είναι «παρών» στο προπονητικό κέντρο της ομάδας – έκπληξη, η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία της Bundesliga πίσω από την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου. Συγκεκριμένα, ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λειψίας, Ραλφ Χάζενχουτλ, χρησιμοποιεί συνέχεια το αγαπημένο σλόγκαν του Μίκαελ Σουμάχερ, που τόνιζε ότι «τα λουλούδια των νικητών ανήκουν σε πολλά βάζα».

Αυτό αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας, επειδή σύμφωνα με τον προπονητή της «εκφράζει τη βασική φιλοσοφία, ότι μπορείς να πετύχεις μόνον ως ομάδα – ακόμη και ως αθλητής σε ατομικό σπορ, όπως ο Σουμάχερ». Ο Σούμι ήθελε να υπογραμμίσει με αυτόν τον τρόπο, ότι η επιτυχία σε οποιοδήποτε άθλημα αποτελεί προϊόν ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας μεταξύ πολλών ανθρώπων και όχι αποκλειστικά το αποτέλεσμα ενός ατόμου, έστω και χαρισματικού.

Πηγή:Gazzetta.gr 

 

ΒΕΤ ΟΝ ALFA: Παίξε τώρα και ONLINE με €5 Bonus εγγραφής χωρίς κατάθεση