Τροφή για σκέψη από Μπίδη…

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

Μέχρι έντεκα ποδοσφαιριστές μπορεί να έχει μια ομάδα στον πάγκο της πλέον στα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος. Χρειάζεται η 22άδα ή μήπως ήταν καλύτερη η 18άδα; 

Τροφή για σκέψη το νέο μπλογκ του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη:

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στο http://charalambides10.blogspot.com.cy.

Κάνοντας μια έρευνα σχετικά με όλα τα πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, κατέγραψα τον αριθμό των παικτών που κάθονται στον πάγκο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα για τα τοπικά πρωταθλήματα.
Η παρούσα μελέτη έχει στόχο να εξετάσει κατά κάποιο τρόπο μια ανεξερεύνητη περιοχή.Πενήντα (50) πρωταθλήματατης Ευρώπηςείναι υπό διερεύνηση και τα συμπεράσματα είναι πολύ χρήσιμα για κάθε άτομο του ποδοσφαίρου (παίκτες, προπονητές, σωματεία, Διοικητικό Συμβούλιο, ενώσεις, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι).

Κύρια πορίσματα:
1) 92% των πρωταθλημάτων των ευρωπαϊκών χωρών χρησιμοποιούν 7 παίκτες στον πάγκο (αποστολή των 18 παικτών).
2) μόνο 4 χώρες από τις 50 έχουν 11 παίκτες στον πάγκο (Ιταλία, Ρωσία, Καζακστάν, Κύπρος).
Στον υπόλοιπο κόσμο πληροφοριακά έχουμε τις περιπτώσεις μόνο στα πρωταθλήματα της Βραζιλίας και της Ινδίας που χρησιμοποιούν 22άδα. Ωστόσο σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα, Χιλή, Κολομβία, Σαουδική Αραβία, Ουρουγουάη και Αλγερία βλέπουμε τις χώρες να προτιμούν να έχουν κατά κανόνα 7 παίκτες στον πάγκο ( 18αδα).
Επιχειρήματα υπέρ 18άδας:
Οι 4 παίκτες που μένουν εκτός αποστολής θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν μία ή δύο επιπλέον προπονήσεις προκειμένου να διατηρούν το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης σε υψηλά επίπεδα.Αυτό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο και για τους ίδιους αλλά και για την ομάδα, αφού όταν θα κλιθούν να αγωνιστούν θα είναι σε ετοιμότητα. Εχοντας 11 παίκτες να κάθονται στον πάγκο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι μεγάλος αριθμός,αφού φυσικά έχουμε κατα νου πως 3 μόνο παίζουν.
Επίσης οι ομάδες δεν αναγκάζονται να έχουν τόσο μεγάλα σε αριθμό ρόστερ, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα, ιδιαίτερα στις μικρες ομάδες.
Επιχειρήματα υπέρ 22άδας:
Το έργο του προπονητή είναι πιο εύκολο αφού δεν χρειάζεται να αφήνει επιπλέον 4 άτομα εκτός αποστολής, διατηρώντας έτσι τις “ισορροπίες” στην ομάδα. Επίσης κατα την διάρκεια του αγώνα έχει πιο πολλές επιλογές στην τακτική και στις αλλαγές του.
Τί είναι το σωστό; Εδώ είναι το ερώτημα. Ασπρο ή μαύρο; Μία έρευνα που χρίζει προβληματισμού.

ΒΕΤ ΟΝ ALFA: Παίξε τώρα και ONLINE με €5 Bonus εγγραφής χωρίς κατάθεση