«Ντοπέ» οι αδερφές Γουίλιαμς και η Μπάιλς; (pics)

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

Μία ομάδα ακτιβιστών χάκερ «χτύπησε» τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) αποκαλύπτοντας ότι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών με τις ευλογίες της WADA.

 

H κάτοχος 4 χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίου στην ενόργανη γυμναστική, Σιμόνε Μπάιλς, οι αδελφές Γουίλιαμς και άλλοι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σύμφωνα με τους «Fancy Bear», με την απόλυτη κάλυψη του WADA. 

Η Μπάιλς φέρεται να έκανε χρήση μεθυλφενιδάτης (διεγερτικό) και η Σερένα Γουίλιαμς: οξικοδόνης (οπιούχο αναλγητικό), υδρομομορφίνης, πρεδνιζόνης και μεθυλπρεδνιζολόνης, το 2010, 2014 και 2015 τα οποία φυσικά ήταν στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών του WADA. Μάλιστα, η τελευταία σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους οι Ρώσοι λάμβανε τις ουσίες έχοντας ειδική άδεια από τον Δρ. Στούαρτ Μίλερ, μέλος της ITF. 

Η αδελφή της, Βένους Γουίλιαμς από την πλευρά της, ήταν θετική σε: πρεδνιζόνης, πρεδνιζολόνης, τριαμκινολόνης και φορμοτερόλ. Στην περίπτωση της τελευταίας είναι γνωστό ότι πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα, σύνδρομο Sjögren, για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του οποίου χορηγούνται κορτιζονούχα σκευάσματα. Τόσο η Βένους Γουίλιαμς, όσο και οι άλλες δύο αθλήτριες είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δύνανται να χρησιμοποιούν απαγορευμένες ουσίες όταν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.

Τα παραπάνω δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα των Fancy Bear, η οποία περιγράφει τους ισχυρισμούς ως «την κορυφή του παγόβουνου». 

Ο WADA με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε το «χτύπημα», σημειώνοντας πως πρόκειται για ομάδα Ρώσων χάκερ, όπως επίσης και ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά» την επίθεση: «Καταδικάζουμε την κυβερνο-επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντι-ντόπινγκ. Εχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία».

Προφανώς, η κίνηση αυτή είναι η ανεπίσημη απάντηση των Ρώσων για την αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

ΒΕΤ ΟΝ ALFA : Παίξε τώρα και ONLINE με 100% Bonus κατάθεσης μέχρι €100 Ευρώ