Η Τσέλσι νίκησε με 2-0 την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του League Cup, με τον Ρομέλου Λουκάκου βασικό, να αφήνει πίσω του όσα προηγήθηκαν.
Ένα γκολ του Κάι Χάβερτς κι ένα απίθανο αυτογκόλ του Μπεν Ντέιβις έδωσαν στους «μπλε» τη νίκη, με το εισιτήριο για τον τελικό να κρίνεται την επόμενη εβδομάδα στο  «Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ».
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 5′ άνοιξαν το σκορ, ύστερα από λάθος της Τότεναμ. Ο Ντάβινσον Σάντσες προσπάθησε να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από σουτ του Χάβερτς, όμως δεν τα κατάφερε. Λίγο αργότερα, θα σημειωνόταν ένα κανονικό αυτογκόλ και μάλιστα κωμικό για τους φιλοξενούμενους,
Η Τσέλσι είχε το πάνω χέρι και στο 34′ ο Χακίμ Ζιγές εκτέλεση φάουλ με γέμισμα. Η μπάλα έφτασε στον Τζαφέτ Τανγκάνγκα, που επιχείρησε να διώξει με το κεφάλι, όμως την έστειλε πάνω στον Μπεν Ντέιβις κι αυτή εξοστρακίστηκε στα δίχτυα (ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ)!
Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν το μομέντουμ, έχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ παρά τις αλλαγές του Αντόνιο Κόντε στο 2ο ημίχρονο και τελικά έφτασαν στη νίκη, που τους δίνει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της 27ης Φεβρουαρίου.
ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Σαρ, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Σαούλ (73′ Λόφτους Τσικ), Ζορζίνιο, Ζιγές (79′ Πούλισικ), Χάβερτς (46′ Βέρνερ), Μάουντ (73′ Κόβατσιτς), Λουκάκου
ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τανγκάνγκα, Σάντσες, Ντέιβις, Έμερσον, Χιέιμπιεργκ, Σκιπ (73′ Γουίνκς), Ντόχερτι (46′ Ντόχερτι), Μόουρα (80′ Χιλ), Κέιν, Σον (79′ Λο Σέλσο)