Ο Πάμπος κάνει δύσκολη την επιλογή του διαδόχου του

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

“Μελέτησε το παρελθόν, αν θες να ορίσεις το μέλλον”. Ένα από τα πιο γνωστά αποφθέγματα του διανοητή και φιλοσόφου Κομφούκιου ίσως φανεί χρήσιμο στην ΚΟΠ, στην αναζήτηση του επόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού. Διότι η επιλογή του αντι-Πάμπου είναι πολύ κρίσιμη και είναι απαγορευτική οποιαδήποτε αστοχία!

Η επόμενη μέρα της συνάντησης ΚΟΠ-Πάμπου Χριστοδούλου βρίσκει την Ομοσπονδία σε αναζήτηση προπονητή για την Εθνική ομάδα. Για το αιφνιδιαστικό διαζύγιο (σ.σ.: παρά την ενόχληση που έβγαινε από πλευράς Ομοσπονδίας για τις τελευταίες ανακοινώσεις του γραφείου μάνατζερ του Πάμπου, ελάχιστοι περίμεναν τη ρήξη και μάλιστα μέσα σε ένα μισάωρο) και πώς φτάσαμε σ’ αυτό έχουν ειπωθεί ήδη πολλά.

Αυτό που έχει πλέον σημασία και είναι πολύ κρίσιμο είναι να γίνει η σωστή επιλογή όσον αφορά στον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό. Διότι αυτό που δεν αμφισβητεί κανείς είναι ότι στη διετία του Πάμπου Χριστοδούλου η Εθνική μας άλλαξε πολύ. Έγινε ανταγωνιστική. Κατάφερε να διεκδικήσει κάτι μέχρι την τελευταία αγωνιστική, έστω κι αν το θαύμα στο τέλος δεν ολοκληρώθηκε και τα μπαράζ για μία θέση στο Euro έμειναν όνειρο.

Έκανε τους παίκτες να χαίρονται που παίζουν στην Εθνική, να μην λουφάρουν, να γουστάρουν την Εθνική. Έπεισε τον κόσμο και γέμισε το ΓΣΠ. Όχι μία φορά, αλλά σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής. Ακόμη και με την Ανδόρα μαζεύτηκαν 10.000 Κύπριοι στο γήπεδο. Ποιος να το’ λεγε αυτό όταν ξεκινούσε το ταξίδι στα προκριματικά του Euro 2016;

Ο άνεμος αλλαγής που έφερε ο Πάμπος είναι προφανής και ουδείς τον αρνείται. Πολλοί θεωρούν ότι είναι πισωγύρισμα το διαζύγιο αυτό, όπως κι αν προκλήθηκε. Μπορεί όμως στην πράξη να μην αποδειχτεί πισωγύρισμα! Αρκεί ο αντι-Πάμπος να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του Κύπριου τεχνικού!

Γι’ αυτό και η επιλογή του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού είναι πολύ κρίσιμη και δεν χρειάζεται σπουδή. Θα πρέπει ο αντι-Πάμπος να εμπνέει (και τους παίκτες και τον κόσμο) όσο και ο προκάτοχός του και να δώσει συνέχεια σ’ αυτό που ξεκίνησε την τελευταία διετία. Θα πρέπει να συνεχίσει την ανανέωση που ξεκίνησε στην Εθνική με τον Πάμπο, ο οποίος έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο αίμα και του… βγήκε.

Ο προσανατολισμός της ΚΟΠ είναι να βρεθεί Κύπριος τεχνικός για την Εθνική. Στην πορεία θα φανεί αν θα υπάρξουν και υποψήφιοι από το εξωτερικό, αφού δεν έχει απασχολήσει σοβαρά το ζήτημα ακόμη, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν επίσημες υποχρεώσεις για να πιέζουν.

Μεγαλύτερη σημασία ούτως ή άλλως από την εθνικότητα έχει η ικανότητα. Θα πρέπει ο αντι-Πάμπος να αποδειχτεί πρώτα από όλα άξιος διάδοχος ενός προπονητή που αποχωρεί ως επιτυχημένος. Διότι ο Πάμπος Χριστοδούλου αποχωρεί ως επιτυχημένος και κάνει γι’ αυτό το λόγο πιο δύσκολη την επιλογή του διαδόχου του και καθιστά πολύ κρίσιμη την τελική απόφαση της ΚΟΠ για το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. Χρόνος υπάρχει για να προκριθεί από την Ομοσπονδία η πιο ενδεδειγμένη επιλογή.

 

 

 

ΒΕΤ ΟΝ ALFA: Παίξε τώρα και ONLINE με €5 Bonus εγγραφής χωρίς κατάθεση