Αυτή η Εθνική αξίζει το χειροκρότημα ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Stoiximan: Παίξε με 100€ bonus, Live Streaming, παιγνίδια με 0% γκανιότα και τα περισσότερα ειδικά στοιχήματα!

Δύο παιχνίδια έμειναν για να μάθουμε αν η Εθνική μας θα κάνει τον άθλο -γιατί άθλος θα είναι η τρίτη θέση και η διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα τελικά του Euro στα μπαράζ- ή θα ολοκληρώσει αυτό το ταξίδι χωρίς να έχει ολοκληρώσει το θαύμα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, στο τέλος της διαδρομής, το βράδυ της Τρίτης αυτή η Εθνική αξίζει το πιο ζεστό χειροκρότημα των Κύπριων φιλάθλων στο ΓΣΠ…

Και το αξίζει για πολλούς λόγους:

* Γιατί για πρώτη φορά έφτασε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος να διεκδικεί κάτι και να μην είναι αδιάφορη βαθμολογικά, έστω και με λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με τους συνδιεκδικητές της τρίτης θέσης, αφού κακά τα ψέματα και τα δύο παιχνίδια με Ισραήλ και Βοσνία/Ερζεγοβίνη είναι δύσκολα, και οι δύο αντίπαλοί μας είναι υψηλότερα από την Κύπρο στην κατάταξη της FIFA, άρα είναι και καλύτερες ομάδες.

Ωστόσο, η Εθνική μας παραμένει στο κόλπο και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της. Πόσες φορές μας έχει συμβεί αυτό; Ναι, ασφαλώς και μας ευνοεί το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών του Euro, αφού πλέον προκρίνονται οι δύο πρώτοι και δίνουν αγώνες μπαράζ οι τρίτοι των ομίλων. Ωστόσο, ακόμη και με το νέο σύστημα διεξαγωγής των αγώνων ελάχιστοι πίστευαν στην αρχή της διαδρομής ότι στο τέλος της η Εθνική μας θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στα παιχνίδια.

* Γιατί ο άνεμος αλλαγής που έχει φέρει ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι εμφανέστατος σε πολλούς τομείς. Η Εθνική είναι πρώτα από όλα ΟΜΑΔΑ. Αυτό δεν ήταν πάντα αυτονόητο. Δεν ήταν καν αυτονόητο πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πάμπο Χριστοδούλου. Ο Πάμπος έχει καταφέρει να γίνεται… θέμα η Εθνική ομάδα. Δεν ήταν πάντα. Έχει καταφέρει να βάλει την Εθνική στη σκέψη του Κύπριου παίκτη, στη σκέψη του Κύπριου φιλάθλου. Έχει φέρει έναν άνεμο αλλαγής που πρέπει να συνεχίσει να φυσά και… αύριο, μετά το τέλος των προκριματικών.

* Γιατί οι παίκτες γουστάρουν πλέον να αγωνίζονται στην Εθνική και δεν προφασίζονται τραυματισμούς για να απέχουν από τα παιχνίδια της, όπως συνέβαινε κατά κόρον στο παρελθόν. Γιατί οι παίκτες είναι ΟΜΑΔΑ και δεν μεταφέρουν στην Εθνική τις κόντρες που υπάρχουν ανάμεσα στους συλλόγους. Γιατί είδαμε τους ποδοσφαιριστές να απολαμβάνουν που βρίσκονται στην Εθνική και να πανηγυρίζουν τα γκολ σαν ομάδα.

* Γιατί κέρδισε τον κόσμο και είδαμε γεμάτο το ΓΣΠ σε παιχνίδια της Εθνικής! Και τον κέρδισε, επειδή ο κόσμος πείστηκε ότι κάτι καλό γίνεται. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος της Εθνικής μας σ’ αυτά τα προκριματικά. Στον αγώνα με το Ισραήλ στο ΓΣΠ άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, επίσης στο ΓΣΠ, με Ουαλία και Βέλγιο στάθηκε αξιοπρεπώς και προδόθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

 

Θα μπορούσε να έχει και περισσότερους βαθμούς η Εθνική, αλλά ακόμη κι έτσι ο Κύπριος φίλαθλος εκτίμησε την προσπάθεια που γίνεται, πίστεψε στην προσπάθεια αυτή και στήριξε την Εθνική κατά τη διάρκεια αυτής της προκριματικής φάσης.

Βοήθησε φυσικά και η κίνηση της Ομοσπονδίας να βάλει -επιτέλους- πιο φτηνά εισιτήρια και οικογενειακά πακέτα στα παιχνίδια της Εθνικής μας.

Είναι πιθανό το βράδυ της Τρίτης, στην αυλαία των προκριματικών, το παιχνίδι με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη να είναι εν τέλει βαθμολογικά αδιάφορο, αφού αυτό θα εξαρτηθεί από τον αγώνα με το Ισραήλ. Θυμίζουμε ότι για να πάρει την τρίτη θέση η Εθνική μας και να πάει στα μπαράζ χρειάζεται δύο νίκες και να μην κερδίσει στο φινάλε το Ισραήλ μέσα στο Βέλγιο.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είναι βαθμολογικά αδιάφορη ο κόσμος που βρέθηκε στο πλευρό της σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών -ακριβώς επειδή πίστεψε στην προσπάθεια αυτή- θα πρέπει να βρεθεί και το βράδυ της Τρίτης στο ΓΣΠ για να χειροκροτήσει θερμά τον Πάμπο Χριστοδούλου και τους διεθνείς, ώστε να τους αναγνωρίσει την προσπάθεια που έγινε και να τους δώσει ώθηση να συνεχίσουν αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια και που δεν πρέπει να σταματήσει εδώ.

Γι’ αυτό και ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, αυτή η Εθνική αξίζει το χειροκρότημά μας. Και πρέπει να το έχει το βράδυ της Τρίτης…

 

 

 

ΒΕΤ ΟΝ ALFA: Παίξε τώρα και ONLINE με €5 Bonus εγγραφής χωρίς κατάθεση